Home » Europa » Italia » Venetia, cutia cu bomboane

Venetia, cutia cu bomboane

Piata San Marco

Piata San Marco

Venice is like eating an entire box of chocolate liqueurs in one go.”  – Truman Capote

Da, am fost de doua ori in Venetia, in 2010 si 2013, am strabatut fiecare straduta, fiecare canal si sunt oricand dornic sa ma duc din nou. La prima vizita am fost inarmat cu un ghid turistic al strazilor si punctelor de interes. Dar dupa un timp mi-am dat seama ca este oarecum inutil. Am inceput sa merg la voia intamplarii, dus de suvoaiele multimii de turisti din toate colturile lumii, care nu lasa nevizitata nici cea mai mica straduta sau piateta.

In cele ce urmeaza va voi da cateva sfaturi de calatorie la Venetia.

1. Cazarea la Venetia

In Venetia toate cazarile sunt scumpe si confortul multora nu isi justifica banii, deci este bine sa va cazati intr-una dintre localitatile din apropierea Venetiei. Eu am stat in Mestre si Treviso. Mestre este foarte aproape de Venetia, are multe hoteluri si pensiuni la preturi mai rezonabile decat cele din Venetia. La Venetia se poate calatori in fiecare zi foarte usor cu trenul, care vine foarte des ( un tren la aproximativ jumatate de ora ). In plus, trenul costa incredibil de putin: 1 Euro din Mestre in Venetia si 6 Euro din Treviso. Comparand cu costul unei parcari in Venetia, care depaseste 20 de Euro pe zi, solutia deplasarii cu trenul este cea mai buna.

In 2013 eu am stat in Treviso, care este la 40 de km de Venetia, dar acolo este aeroportul pe care aterizeaza cursele Wizzair, iar toate cazarile sunt mai ieftine. Cazarea era destul de aproape de aeroport, deoarece cursele Wizzair pleaca spre tara foarte devreme si nu vroiam sa am probleme. Cu 50 Euro pe noapte am stat intr-o pensiune de 4 stele. In Venetia gaseam aceleasi conditii de cazare la 200-250 Euro pe noapte!

2. Deplasarea prin Venetia

Cel mai bun mijloc de deplasare este pe jos:  de la Gara pana in Piata San Marco – punctul principal de atractie al Venetiei se fac aproximativ 40-50 minute de mers lejer.

Nu trebuie ratata insa o plimbare cu vaporetto, care este un soi de transport in comun pe apa. Vaporetto sunt niste vaporase ca cele de pe Herastrau, care vara sunt supra aglomerate. Sunt multe linii de Vaporetto, care leaga toate punctele de interes din Venezia si de pe insulele invecinate. Se poate cumpara o singura calatorie (6 euro) sau carduri de calatorie de mai multe ore. Tarifele se gasesc aici.

Eu recomand sa luati numai o calatorie cu vaporetto, linia care va duce pana la Piata San Marco, pe Canal Grande. In rest va puteti plimba prin zona centrala pe jos.

Va mai trebui sa folositi vaporetto daca doriti sa ajungeti pe insulele Giudecca, San Giorgio Maggiore, Murano sau Burano, care sunt puncte de interes la Venezia.

 

Despre admin

Lasa un raspuns

Adresa de email nu va fi publicata.Campurile marcate sunt obligatorii *

*